Kliande och torra hörselgångar

Känner du någon gång av att det kliar i ditt öra? Den vanligaste orsaken till detta är att du har torr hud i hörselgången. Precis som kroppen i övrigt kan bli torr och du behöver hudlotion, så kan det vara samma sak med huden i hörselgången.

 

Huden i hörselgången och örat är tunn och känslig. Under huden i örat finns både nerver och körtlar som är viktiga för kroppens funktion. På samma sätt som den övriga huden på kroppen kan huden i örat bli torr och känslig, vilket gör att klåda uppstå.

Normalt har hörselgångarna i öronen ett lager av naturligt skyddande hinna på huden – öronvax. Denna barriär av öronvax skyddar huden i hörselgången mot yttre påverkan, hjälper till att hålla hörselgången ren från bakterier och smuts och skyddar mot att hudens naturliga fukt avdunstar. Ibland är miljön och balansen i örat nedsatt, huden kan vara skadad och då blir huden i hörselgången torr och utsatt.

Förebygg och behandla torra hörselgångar med Vaxol®

Vaxol® är ren olivolja som sprayas på och smörjer in och lindrar hörselgångens hud när den är torr. Precis som huden på kroppen behöver huden i hörselgången smörjas in för att hållas väl fungerande. Vaxol® hjälper till att smörja hörselgången när det naturliga öronvaxet inte skyddar tillräckligt.

Torr hud i hörselgången

En torr hörselgång gör att man ofta känner en kliande känsla eller klåda i örat. I värsta fall kan man även känna smärta och ha nedsatt hörsel. Torra öron kan även göra att torra små flagor av död hud lägger sig runt öppningen till hörselgången.

Torra hörselgångar kan upplevas som mycket irriterande. Det är ett tillstånd som drabbar människor i alla åldrar och livsstilar. Dock är det mer vanligt bland simmare och människor i varma, fuktiga förhållanden. Torra hörselgångar behandlas och förebyggs enkelt med Vaxol®.

Orsaker till torra hörselgångar

Vissa personer producerar mindre vax än andra, vilket kan leda till torr, kliande hud i örat. Överdriven rengöring av öronen kan också vara en orsak till torra hörselgångar. Detta gör att man tar bort för mycket av det naturliga vaxet i örats hörselgång och på så sätt orsakar blottad, torr hud.

Hudsjukdomar som eksem, dermatit och psoriasis kan också orsaka klåda i öronen. En torr hörselgång kan även följa av psykosomatisk nervproblematik, som inträffar när en person kliar sig i öronen av ångest.

Yttre orsaker till kliande och torra hörselgångar

Kliande öron är ett symptom som kan uppstå på grund av yttre faktorer som påverkar örat och hörselgången. En orsak kan vara en ansamling av smuts eller hår i örat, vilket gör att miljön i örat kommer i obalans.

Att peta i öronen är en mycket vanlig orsak till torra och kliande hörselgångar. UNDVIK ATT PETA I ÖRONEN. Ofta används bomullspinnar eller andra föremål, vilka orsakar att huden i hörselgången blir störd, blottad, torr och ev skadad och gör att det kliar i öronen ännu mer.

 

Hörlurar, hörselskydd och öronproppar kan ibland orsaka klåda i öronen. Denna utrustning utsätter örat för en åverkan och speciellt hörlurar ger mer o mer problem bland vuxna/ unga.

Hörapparater sätter ibland tryck på hörselgången, vilket resulterar i en kliande, irriterad känsla. Ibland kan en hörapparat orsaka en allergisk reaktion i öronen, vilket kan skapa symptom som liknar en torr hörselgång.  Hörlurar kan också hindra vatten från att försvinna ut ur örat och orsaka klåda eller irritation.

Använd Vaxol® vid torra och kliande hörselgångar.

Vaxol® mjukar upp hörselgången

Vaxol® innehåller medicinskt renad olivolja som gör att huden i hörselgången blir uppmjukad. Olivolja innehåller minst 30 polyfenoler(1), som har en antibakteriell effekt. Samtidigt förhindrar oljan avdunstning och bevarar därmed den naturliga fuktigheten hos huden i hörselgången.

Vid sprayning med Vaxol® bildas en skyddande hinna i hörselgången, som gör att hudens naturliga fuktighet bibehålls. Samtidigt förhindrar smuts och bakterier från att fästa i torra sprickor i hörselgången, vilket annars förekommer.

Förebygg torra hörselgångar med Vaxol®

Det är viktigt att hålla örats inre miljö i bra balans och undvika för mycket yttre åverkan. Vi vill gärna hålla våra öron rena och det gör man enkelt genom att använda Vaxol® regelbundet. Genom att mjuka upp och smörja huden i hörselgången med Vaxol®, så hjälper du örat att bibehålla sin egen balans och renhet. Att rengöra med bomullspinnar / tops stör däremot miljön i örat.

Om din hörselgång inte producerar tillräckligt med vax och därav blir torr, använd Vaxol® för att hjälpa huden i hörselgången att få ett vaxliknande skydd.

Att använda Vaxol® för att smörja huden i hörselgången förebygger torrhet. Vaxol® innehåller naturlig olja som smörjer, lindrar och bygger en barriär mot att fukt lämnar huden.

Spraya med Vaxol® vid behov eller regelbundet 1-2 gånger gånger per vecka, 1-2 doser/ sprayningar per öra. På så sätt förebygger du problem och smörjer torr hud i hörselgången och lindrar klåda.

Behandla torra hörselgångar med Vaxol®

Torra hörselgångar behöver hjälp med att smörjas och få en skyddande hinna på huden, för att återställa balansen i örat. Vaxol® smörjer och lägger sig som en tunn skyddande hinna över hörselgångens väggar, eller hud, och förebygger och behandlar.

Så här gör du: spraya med Vaxol® 1-2 doser/sprayningar i varje öra, 1-2 gånger per vecka för att behandla torra hörselgångar.

Köp Vaxol® på närmaste apotek

Köp Vaxol®