Vaxol-flaska-USP-SE2

Vanliga öronproblem

Har du besvär av öronvax eller ibland en känsla av lock för örat? Kanske upplever du nedsatt hörsel eller att det kliar i öronen? Här kan du läsa mer kring orsaker, symptom och hur du med hjälp av egenvård kan ta hand om dina öron. Det är lite extra viktigt för dig som simmar och badar ofta, eller använder hörlurar, hörapparat eller öronproppar.

Vaxol® mjukgör öronvax och lindrar klåda

Vaxol är en smidig och lättanvänd öronspray som hjälper dig att hålla öronen rena och friska. Vaxol hjälper örats naturliga rengöringsprocess samt mjukgör och avlägsnar öronvax och vaxproppar på ett naturligt sätt.  Dessutom minskar Vaxol behovet av öronspolning och kan underlätta öronspolning när det behövs. Vaxol smörjer huden i hörselgången, återfuktar huden och lindrar på så sätt klåda och irritation på grund av torra hörselgångar.

Varför ska man hålla öronen rena och friska?

I dina öron finns två av dina viktigaste sinnesorgan; hörsel och balans. För att dessa ska fungera väl och du ska kunna kommunicera och umgås, så är det viktigt att hålla miljön i örat och huden i hörselgången ren och mjuk. Miljön i öronen påverkas av flera faktorer såsom ålder, individ, yttre åverkan och bakterier. Öronen sköter stor del av rengöringen helt naturligt, med hjälp av öronvax. Om det bildas för mycket eller för lite öronvax så kan hörseln bli nedsatt och även andra symptom kan uppstå.

Då kan du använda Vaxol®

Vid för mycket öronvax kan du använda Vaxol för att mjuka upp och avlägsna överflödigt öronvax. Regelbunden användning gör också att du förebygger problem med öronvax och vaxproppar och kan undvika öronspolning. Det minimerar risk för symptom såsom nedsatt hörsel, lock för öronen, ont i öronen, yrsel.

Vid klåda och irritation pga torra hörselgångar kan du spraya med Vaxol i hörselgången, vilket smörjer och mjukgör huden i hörselgången.

Vid mycket bad, simning eller dusch kan du använda Vaxol för att skydda örat mot vatten. Det lägger sig på huden i hörselgången som en barriär mot vattnet.

 

 

För barn:

  • Enkel och naturlig hjälp för att hålla känsliga barnöron rena och vaxproduktionen i balans.
  • Hjälp för att undvika känslosam öronspolning/ utsugning på barn.

För äldre:

  • Känsliga åldrande hörselgångar och öron, ev med nedsatt hörsel, blir enkelt och naturligt rena och mjuka.
  • Du som använder hörapparat  (80% av alla problem med hörapparater är vaxrelaterade), får enkel hjälp att hålla öronen rena.

För vuxna/ unga:

  • Enkel hjälp för att förebygga och behandla problem med hörsel och öronvax – innan problemen uppstår!
  • Hjälp till god öronhälsa för dig som använder hörlurar eller öronproppar (vaxproduktionen ökar dramatiskt med dessa – ger obalans i örat och ökad risk för vaxpropp.)

Köp Vaxol® på närmaste apotek

Köp Vaxol®