Vuxna/ unga och öron

Vuxna och unga har utvecklade öron och god hörsel normalt. Dock har även denna åldersgrupp öronproblem.

Öronen hos vuxna/ unga

Öronen är utvecklade och har oftast byggt upp bra funktion, skydd och immunförsvar. Kroppen är i sin mest fysiska form. Dock sätts kroppen också på prov i denna ålder och man kanske inte tänker på konsekvenserna. Idag finns det situationer som gör att öronproblem tenderar att öka för denna åldersgrupp.

Öronproblem hos vuxna/ unga

Ett allt vanligare problem beror på att man ”täpper till öronen” – man utsätter örat för öronsnäckor, hörlurar, hörselproppar och hörselskydd. Genom att man lyssnar på musik etc online enkelt från mobiltelefoner, så har det blivit ett ökande bekymmer.

Att sticka något in i örat gör att huden i hörselgången störs och den naturliga miljön och balansen påverkas. Huden i hörselgången kan bli irriterad, torr, inflammerad, produktionen av vax störs och vaxproppar kan bildas lättare.

Smutsiga hörlurar kan leda till infektioner och i förlängningen inflammationer i hörselgången. Till skillnad från öronpropparna som vi byter ut med jämna mellanrum används musikspelarnas hörlurar år efter år utan att de rengörs eller ersätts.

Du kan få eksem/ hörselgångsinflammation om du petar eller irriterar hörselgången,  t.ex hårnål, bomullspinnar eller för intensiv rengöring. Även för mycket vatten i örat irriterar örat.

Symptom på öronproblem hos vuxna/ unga

Symptomen kan vara att det uppstår klåda och smärta i örat – det kliar och är torrt, det gör ont i örat. Man kan uppleva nedsatt hörsel, yrsel, hosta och ringande ljud. Örat kan svullna upp och det kan komma flytningar från hörselgången. Detta beror på att man har stört örats eget skydd av vax och huden i hörselgången har blivit irriterad och torr.

Ta hand om dina öron - på rätt sätt

En normal, frisk miljö i örat gör att det är naturlig balans mellan produktion av vax och normal naturlig bortförsel av vax. Men ibland, t.ex. med mycket användande av hörlurar, så kan det börjar klia och bli irriterat i hörselgången.

Man kan frestas att klia/ peta i öronen och använda ett yttre föremål. Försök i detta läge att undvika bomullspinnar helt! Både hud och öronvax störs och kan skadas av bomullspinnar. Örats hälsobalans störs, vilket kan bidra till både ansamling av vax, vaxproppar och även inflammation i hörselgångens hud – hörselgångsinflammation/ extern otit.

Tips för att hålla efter dina öron:

1. Använd inte hörlurar som man stoppar in i öronen. Använd hellre sådana som är av hörselkåpe-modell.

2. Gör rent dina hörlurar då och då. Man kan använda vatten lite försiktigt eller spruta på desinfektionsmedel.

3. Peta bara i öronen med armbågen – alltså inte alls, helt enkelt! Inte ens med bomullspinnar.

4. Undvik att få in smutsigt vatten i öronen när du duschar eller badar, t.ex genom att använda duschmössa. Fukt och smuts ihop ökar risk för inflammationer.

5. Lufta öronen. Ha inte i hörlurar hela dagarna. Låt öronen vila och få in ordentligt med luft.

Rengöring hos sjukvården av vaxpropp hos vuxna/ unga

Vid problem med vaxpropp, så kontakta sjukvården. Om problemet är stort, så hjälper de till med öronspolning eller utsugning av vaxproppen. Ibland kan det vara svårt att få loss vaxproppar, men hjälp och egenvård som t.ex. Vaxol® finns.

Använd Vaxol® till vuxna/ unga.

Vaxol® är en enkel och effektiv hjälp för dina öron. Vuxna/ unga öron får hjälp av naturlig och ren olivolja,  som mjukgör och avlägsnar överflödigt öronvax, förebygger vaxproppar och lindrar klåda och irritation i torra hörselgångar.

Mjukgör öronvax hos vuxna/ unga med Vaxol®

Dina hörselgångar känns rena och mjuka. Vaxol® hjälper det naturliga vaxets funktion och smörjer huden i hörselgången. Vaxol®mjukgör och avlägsnar överflödigt vax och förebygger vaxproppar.

 

 

Regelbunden användning är mycket värdefullt för att  förebygga för mycket öronvax och vaxproppar.  Spraya enkelt med Vaxol® 1-2 doser/sprayningar i varje öra, 1-2 gånger per vecka.

 

Förebygg och behandla torra öron hos vuxna/ unga med Vaxol®

Torra hörselgångar i öronen orsakas ofta av att balansen är störd i örats miljö. Huden i hörselgången blir påverkad fysiskt och vaxproduktionen kan minska, vilket gör att huden blir känslig. Huden kan bli torr och man kan uppleva en känsla av kliande och klåda.

För att förebygga och behandla torra hörselgångar så fungerar Vaxol® genom att smörja och lägga sig som en skyddande mjuk hinna på huden i hörselgången.

Spraya enkelt med Vaxol® 1-2 dos/sprayningar i varje öra, 1-2 gånger per vecka för att avhjälpa klåda och torra hörselgångar.

Förebygg hörselgångsinflammation/ extern otit med Vaxol®

Vaxol®  ger en skyddande barriär på hörselgångens väggar/ hud. Det motverkar avdunstning, mjukgör och hindrar att huden blir utsatt för smuts och bakterier.

 

Att spraya örat med Vaxol®, 1-2 doser/sprayningar 1-2 gånger per vecka, förebygger irriterade hörselgångar,  som kan uppkomma genom yttre påverkan på örat, till exempel hörlurar.

Köp Vaxol® på närmaste apotek

Köp Vaxol®